Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν. στην Άμφισσα

 

close up microphone stand conference room 51195 2864

Την Άμφισσα επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Βούτσινος. Τον κ. Γ. Βούτσινο υποδέχθηκαν στην Άμφισσα ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ κ. Ιωάννης Μπούγας και ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. Ο κ. Βούτσινος μετά από σύντομη επίσκεψη στο Δημαρχείο, επισκέφθηκε με τον Βουλευτή Φωκίδας και τον Δήμαρχο Δελφών το κτήριο που στεγάζει το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Άμφισσας, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα με την υπ΄ αριθμ. Φ11/74076/Δ4 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων και συστεγάζεται με το Ι.Ε.Κ. Άμφισσας.    Στις συσκέψεις που ακολούθησαν συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ι.Ε.Κ. κ. Θεοδόσης Καρβέλλης και του ΕΠΑ.Λ. κ. Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, καθώς και καθηγητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Βούτσινος, μετά το πέρας των συσκέψεων, ανακοίνωσε ότι, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που παρέχει η ίδρυση του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., θα αναμορφωθεί το πρόγραμμα σπουδών στον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», ώστε οι μαθητές να εκπαιδεύονται σε μεθόδους καλλιέργειας, παραγωγής και προώθησης της τοπικής ποικιλίας της Ελιάς Άμφισσας και τους ελαιόλαδου, συναρμόζοντας την εκπαίδευση με την βέλτιστη αξιοποίηση του προϊόντος και την τοπική αγορά. Για το ζήτημα αυτό συγκροτήθηκε ήδη ομάδα εργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε, επίσης, τη χρηματοδότηση εκτεταμένων επισκευών του κτηρίου, όπου συστεγάζονται τα δύο Σχολεία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, χάρις στη δημιουργία του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ.

 Στον Γενικό Γραμματέα τέθηκε, επίσης, το θέμα της επέκτασης του μέτρου της δωρεάν σίτισης καταρτιζόμενων των Τμημάτων Ι.Ε.Κ. κατ΄ αντιστοιχία προς τους φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα και από εκπροσώπους του Δήμου Δωρίδας η Ίδρυση Τμήματος Γαλακτοκομίας του Ι.Ε.Κ. Άμφισσας στο Λιδωρίκι. Σχετικά με το εν λόγω αίτημα, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε να διατυπωθεί επίσημα αίτημα από το Δήμο και άλλους φορείς στο οικείο Σ.Σ.Π.Α.Ε. με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη στέγασή του και τον αριθμό των καταρτιζόμενων.