Προκήρυξη του Διαγωνισμού «Comme des chefs 2025» - για μια δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία
Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την προκήρυξη του διαγωνισμού «Comme des chefs 2025» - για μια δημιουργική και βιώσιμη μεσογειακή γαστρονομία για σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής των Σ.Α.Ε.Κ. σε όλη την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στόχος του διαγωνισμού είναι η προώθηση της χρήσης της γαλλικής γλώσσας στην επαγγελματική εκπαίδευση, ιδίως σε τομείς όπου η γαλλική γλώσσα διδάσκεται ήδη στην Ελλάδα και η γνώση της προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης.
Ο διαγωνισμός αυτός απευθύνεται σε δημόσιες και ιδιωτικές Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.). Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, κάθε τάξη θα συνεργαστεί για την εκτέλεση μιας συνταγής (ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή επιδόρπιο) με θέμα τη μεσογειακή κουζίνα του μέλλοντος. Η συνταγή θα παρουσιαστεί προφορικώς στα γαλλικά από τους συμμετέχοντες μαθητές, με τη μορφή βίντεο, και θα υποβληθεί και γραπτώς στα γαλλικά και τα ελληνικά.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους έως 14 Φεβρουαρίου 2025 μέσω του ακόλουθου συνδέσμου: https://forms.gle/McsDJMtu7Z91aymF8.
Πατήστε εδώ για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής και το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού.