Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων επιλογής στις Ε.Σ.Κ. σε Πέραμα και Σύρο

 

Cropped shot of female college student working with laptop and notepad at minimal worktable

Αρχίζει από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, η υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στις Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης (Ε.Σ.Κ.) στο Πέραμα και στη Σύρο, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Η έναρξη των μαθημάτων στις συγκεκριμένες σχολές, θα πραγματοποιηθεί στις 2  Οκτωβρίου 2023.

Η φοίτηση στις Ε.Σ.Κ. οι οποίες θα λειτουργήσουν για 2η συνεχόμενη χρονιά φέτος (2023-2024), είναι διετής με παρακολούθηση θεωρητικών και εργαστηριακών μαθημάτων, καθώς και αμειβόμενη πρακτική άσκηση που πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητα.

Στις εν λόγω σχολές, οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται δωρεάν και χωρίς άλλους περιορισμούς (εξετάσεις, όρια ηλικίας), με μόνη προϋπόθεση να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου ή άλλου ισότιμου τίτλου. Οι Ε.Σ.Κ. παρέχουν σύγχρονη αρχική επαγγελματική κατάρτιση καθώς και αναβάθμιση των βασικών δεξιοτήτων με σκοπό την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο και κυρίως την εξασφάλιση της ένταξης στην αγορά εργασίας και στην επαγγελματική ζωή.

Στους αποφοίτους των Ε.Σ.Κ. χορηγείται πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 3 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, ύστερα από επιτυχή συμμετοχή σε εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στις Ε.Σ.Κ. Περάματος και Σύρου (έδρα στο ναυπηγείο Νεώριο Σύρου) το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 είναι οι εξής:

  • Τεχνίτης Συγκολλήσεων και Κοπής Μετάλλων
  • Τεχνίτης Ελασματουργός – Ελασματουργός Ειδικών Κατασκευών
  • Τεχνίτης Σωληνουργός
  • Τεχνίτης Εργαλειομηχανών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιλογής ηλεκτρονικά με αποστολή email ή δια ζώσης, ως εξής:

  • Ε.Σ.Κ. Περάματος: Λεωφόρος Δημοκρατίας 238 & Μαρίας Κιουρί, T.K. 18863
  • Πέραμα, τηλ.: 210-4961602, email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ε.Σ.Κ. Σύρου: Γεωρ. Βιζυηνού, Ερμούπολη 84100, τηλ. 2281081090, email
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά: Απολυτήριο Γυμνασίου ή άλλος ισότιμος τίτλος σπουδών, Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς, Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου, Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.