Προσφορά θέσεων μαθητείας από τον ιδιωτικό τομέα για το «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας» περιόδου 2024-2025

 

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών, που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους φορείς του ιδιωτικού τομέα για την προσφορά θέσεων μαθητείας για την περίοδο 2024-2025  έως την Κυριακή  01-09-2024 και ώρα 23:59 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2024).

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αποσταλεί πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης στους φορείς, προκειμένου να προσφέρουν θέσεις  μαθητείας στον δημόσιο τομέα.

Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, που αποτελεί ένα από τα πρωτοποριακά σχήματα μαθητείας ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, καλούνται  να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες  για «Διεπαφή  Επιχειρήσεων».

Οι ιδιωτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται το Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες περιόδου 2024-2025  για περαιτέρω πληροφορίες.